Door de vele aanvragen is er momenteel een wachttijd van verschillende maanden. Voor begaafdheidsonderzoeken en loopbaanbegeleiding kan je wel eerder bij mij terecht.

Over mij

Ik begeleid je als (uitzonderlijk) hoogbegaafde bij de verschillende fasen van het hoogbegaafd-zijn: weten, wenden, waarmaken. 

Lore Dewulf

Als peuter zei ik onnoemelijk veel ‘ikke lève doen’. Vrij vertaald voor de niet West-Vlamingen: ‘ik wil het zelf doen (en voor de volledigheid: én op mijn eigen manier)’. Mijn drang naar autonomie en mijn kritische geest zijn, naast perfectionisme en een groot rechtvaardigheidsgevoel, eigenschappen die richtinggevend zijn als zelfstandig ondernemer.

Ik groeide op in een warm nest, maar in de schoolse context voelde ik me minder thuis. Ik leerde me al snel aan te passen aan de gestelde verwachtingen. Mijn kameleonkwaliteiten maakten me onzichtbaar op school. Ik paste me aan: in het paarse klaslokaal werd ik paars, in een blauwe klaslokaal werd ik blauw.

In het secundair ontwikkelde ik een liefde voor out-of-the-box denkers en hun ideeën. Gesprekken met personen die afweken van de norm fascineerden me mateloos, ze gaven me energie. Ik stoorde me aan gemaaktheid, maar genoot des te meer van authenticiteit.

Ik studeerde pedagogische wetenschappen aan de universiteit met als slogan ‘durf denken’. Mijn leerhonger werd gevoed, mijn kritische kijk kreeg de nodige wetenschappelijke onderbouwing en mijn drang naar een intens leven kreeg vorm op Erasmus in Bologna (Italië) en mijn buitenlandse stage in Cambodja.

De komst van mijn twee dochters (2010 en 2011) ging gepaard met nieuwe uitdagingen. Bij de geboorte van mijn tweede dochter kreeg ik een geboortekaartje van een vriendin met als tekst ‘1+1 = 3 uur minder slapen’. Opvoeden valt niet te reduceren tot strikte wetenschap, al zeker niet bij (uitzonderlijk) hoogbegaafde kinderen.

Mijn passie voor mijn job

Ik heb lang met afgunst gekeken naar mensen die hun passie vonden in hun job. Ik had in mijn vorige jobs altijd het gevoel dat ik tot zoveel meer in staat was, maar dat ik daarvoor niet in de juiste context zat. Dat maakte dat ik het gevoel had dat ik in een wachtkamer zat. 

Toen hoogbegaafdheid in mijn leven kwam, wist ik intuïtief dat ik mijn passie gevonden had. Het was thuiskomen, op zo veel verschillende manieren. Ik wist vrijwel meteen: ‘Dit is het! Hier wil ik me in mijn (professionele) leven op toeleggen.

Ik vind het nog steeds een privilege om te kunnen werken met hoogbegaafden. Mijn begeleidingen en onderzoeken met hoogbegaafde mensen bieden me uitdagingen, inzichten over mezelf, over de wereld en over elk denkbaar thema. 

Het is een zeer intense job, zoveel is zeker, maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen inruilen voor iets anders. 

Ondertussen is het mijn voorrecht om sinds 2019 hoogbegaafden te begeleiden. Ik richtte samen met enkele anderen de groepspraktijk L-aTent op. Sinds de zomer van 2023 werk ik volledig vanuit mijn eigen praktijk.

Als (uitzonderlijke) hoogbegaafde begeleid ik je bij de verschillende fasen van het hoogbegaafd-zijn: weten, wenden, waarmaken. 

In een eerste fase is weten dat je hoogbegaafd bent een grote meerwaarde. Dat kan via een begaafdheidsonderzoek of via gesprekken. In een tweede fase kan je kiezen voor een wending in je leven, zodat je hoogbegaafdheid ruimte krijgt. In een laatste fase kijken we samen hoe je je hoogbegaafdheid kan inzetten om je dromen waar te maken.

Ben je op zoek naar authentieke, non-conformistische, no-nonsense en daadkrachtige ondersteuning? Dan ben je heel erg welkom!

Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten!

Opleidingen

  • Master in de pedagogische wetenschappen
  • Opleiding psychodiagnostiek 
  • Specifieke lerarenopleiding
  • Opleiding voor lerarenopleiders
  • Diverse kortlopende opleidingen rond creatieve hoogbegaafdheid, hoogbegaafde vrouwen, …

Wat anderen zeggen

“Wat een verslag! Wat een werk! Héérlijk om onze zoon er ook zo in te herkennen. Zo fijn dat je hem zo goed aanvoelde, met zijn gekdoenerij, grapjes en nonconformisme er wat bij.

“Ik wil je graag nogmaals bedanken voor alles: het onderzoek, het uitgebreide eindverslag, maar ook om L. te zien, mij te erkennen en zo ongelooflijk accuraat te beschrijven hoe L. is. Als ik de vergelijking maak met het eerst IQ-onderzoek (4 blz verslag, L. die zich helemaal niet toonde), ben ik ontzettend dankbaar dat ik jou ben tegengekomen!”

Erg bedankt voor het gesprek gisteren, en het uitgebreide verslag. We hebben nu eigenlijk een heel mooi profiel van B., en kunnen beter duiden/begrijpen waar zijn sterktes liggen, en waar moeilijkheden kunnen ontstaan.”

Boek een intakegesprek

Ben je op zoek naar authentieke, non-conformistische, no-nonsense en daadkrachtige ondersteuning? Dan ben je heel erg welkom!